Eva de Haan (1967) is een gediplomeerde yoga en pilates docente. Eva is al ruim 10 jaar de eigenaresse van, en drijvende en inspirerende kracht achter Yoga Spirit.

 

Voordat Eva met Yoga Spirit begon heeft ze heeft ruim twintig jaar met plezier in de jeugdhulpverlening en de kinder & jeugdpsychiatrie gewerkt.

Daarnaast is ze sinds 1997 aerobics-instructrice, en sinds 2005 heeft ze bijna dagelijks sport-en yogalessen gegeven in Leiden en omgeving onder de naam Yoga Spirit. Tijdens haar reizen door India kwam ze in contact met yoga. In de winter van 2005-2006 is ze 6 maanden naar India geweest, ze is daar opgeleid tot ashtanga vinyasa yoga instructeur (300 hrs) bij Masterji Vishwanath in Bangalore. En ze maakte daar kennis met verschillende andere vormen van yoga.

In 2019 heeft ze meerdere modules voor yin docent behaald, bij http://www.newhealthcentre.com in Sneek, momenteel volgt ze ook Yin-medicine, opleiding tot Yin therapeut.

De afgelopen jaren heeft ze naast Yoga Spirit regelmatig trainingen en lessen gevolgd onder andere; Perfect Pilates opleiding, en yoga bij Lino Miele (Italie, India-Kerala) Radha & Pierre (2008-2009) teacher training David Swenson (2008), David Williams (2013) lessen gevolgd op Bali (2011) en in Thailand (2012,2013 & 2014)

In maart 2007 heeft Eva de yoga studio Yoga Spirit in Leiden gestart. Eva verzorgde hier dagelijks met veel plezier diverse vormen van yoga en pilates lessen, zij geeft in haar lessen veel mensen de liefde voor yoga mee.

“Yoga is naar binnen keren en leren luisteren naar je lichaam, alles zowel met zachtheid als grenzen zoekend, het is een cadeau voor jezelf!”

Eva verzorgde ook 10 jaar lessen op het yogafestival van Terschelling, en geeft met veel plezier workshops, speciale lessen voor groepen en bedrijven.

Vanwege haar liefde voor rust en ruimte, en natuur, woont Eva sinds het voorjaar 2015 (samen met haar grote liefde Rudo) in de kop van Noord Holland, omringd door groen en water. Hier verzorgt zij yogalessen in de  gemeente Hollands Kroon, en ze is heel blij met haar tuin en moestuin!

“Sinds het plotselinge overlijden van mijn grote liefde Rudo (13 augustus 2016) ervaar ik naast mijn verdriet ook veel fysieke pijn, daarom geef ik op dit moment vooral de meer rustige hatha en yin lessen”…